Bietensoep met appel
Bietjes, appels en knolselderij zijn de basis van dit felgekleurde voorgerecht.
Aan de slag
Schil de bietjes, knolselderij en appels en snijd in stukjes. Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de knolselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de biet en appel toe en bak 1 min. mee.
Voeg het water en de groentebouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Snijd de peterselie en de blaadjes van de munt fijn. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over borden of kommen en schep er een lepel sour cream op. Bestrooi met de fijngesneden peterselie en munt.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Bietensoep met appel
Bietjes, appels en knolselderij zijn de basis van dit felgekleurde voorgerecht.
voorgerecht
null personen
210 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de bietjes, knolselderij en appels en snijd in stukjes. Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de knolselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de biet en appel toe en bak 1 min. mee.
Voeg het water en de groentebouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Snijd de peterselie en de blaadjes van de munt fijn. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over borden of kommen en schep er een lepel sour cream op. Bestrooi met de fijngesneden peterselie en munt.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg koelverse gekookte bietjes
½ knolselderij
2 jonagold appels
2 sjalotten
4 el traditionele olijfolie
1¼ l kraanwater
2 groentebouillontabletten
5 g verse platte peterselie
5 g verse munt
125 ml sour cream
Dit heb je nodig
staafmixer