Bietensoep met selderijroom
bewaar
bewaar

Bietensoep met selderijroom

Zeg jij voorgerecht, dan zeggen wij: BIET! In een verse soep met peen, bijvoorbeeld.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de onderkant van de bieten en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak de peen, biet en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken.

Maak ondertussen de selderijroom. Houd een paar blaadjes van de selderij apart en snijd de rest fijn. Doe met de sour cream in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Maak de staafmixer schoon.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Besprenkel elke kom met selderijroom, bestrooi met peper en garneer met de achtergehouden blaadjes selderij.

bereidingstipDe soep en selderijroom kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar los van elkaar afgedekt in de koelkast en verwarm de soep op laag vuur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bietensoep met selderijroom

Zeg jij voorgerecht, dan zeggen wij: BIET! In een verse soep met peen, bijvoorbeeld.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig