Visstoof met bonen
Vrijdag visdag! Maar natuurlijk op andere dagen minstens zo lekker.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en de uien in dunne ringen. Snijd de venkel in dunne plakken. Laat de bonen uitlekken en snijd de peterselie fijn. Ontvel de tomaten en snijd in stukken.
Snijd de worstjes in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst in 4 min. gaar. Neem uit de pan.
Fruit de knoflook met de uien 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de saffraan en venkel toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaten en alle bonen toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Doe de worst terug in de pan en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg in de pan tussen het groente-worstmengsel. Laat met de deksel op de pan in 8 min. gaar worden. Bestrooi met de peterselie. Bon appétit!
Visstoof met bonen
Instructievideo - 03:04 min.
Visstoof met bonen
Vrijdag visdag! Maar natuurlijk op andere dagen minstens zo lekker.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
35 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en de uien in dunne ringen. Snijd de venkel in dunne plakken. Laat de bonen uitlekken en snijd de peterselie fijn. Ontvel de tomaten en snijd in stukken.
Snijd de worstjes in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst in 4 min. gaar. Neem uit de pan.
Fruit de knoflook met de uien 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de saffraan en venkel toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaten en alle bonen toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Doe de worst terug in de pan en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg in de pan tussen het groente-worstmengsel. Laat met de deksel op de pan in 8 min. gaar worden. Bestrooi met de peterselie. Bon appétit!
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 ui
1 rode ui
1 venkelknol
400 g groene kidneybonen in blik
400 g zwarte bonen
20 g verse platte peterselie
1 schaal Tasty Tom trostomaat
150 g Catalaanse braadworsten
4 el traditionele olijfolie
1 zakje saffraan
300 g verse kabeljauwhaasjes