Stoere chili
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de riblappen in stukjes van 2 cm. Halveer de uien en maal de ui en knoflook fijn in de keukenmachine.
Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 4 min. bruin. Voeg de chorizo toe en bak 4 min. mee. Voeg het ui-knoflookmengsel, de komijn, kruidnagels, oregano, chilipeper naar smaak en het kaneelstokje toe en bak nog 2 min. Voeg de azijn, tomaten en het kokend water toe. Zet in het midden van de oven. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 5 uur gaar.
Doe ondertussen alle bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Neem na 4 uur de deksel van de pan en voeg de bonen toe. Neem uit de oven.
Vlaams draadjesvlees maken
Instructievideo - 06:21 min.
Stoere chili
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de riblappen in stukjes van 2 cm. Halveer de uien en maal de ui en knoflook fijn in de keukenmachine.
Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 4 min. bruin. Voeg de chorizo toe en bak 4 min. mee. Voeg het ui-knoflookmengsel, de komijn, kruidnagels, oregano, chilipeper naar smaak en het kaneelstokje toe en bak nog 2 min. Voeg de azijn, tomaten en het kokend water toe. Zet in het midden van de oven. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 5 uur gaar.
Doe ondertussen alle bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Neem na 4 uur de deksel van de pan en voeg de bonen toe. Neem uit de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g riblappen
3 uien
4 tenen knoflook
3 el olijfolie
100 g chorizo
1 el gemalen komijn
4 kruidnagels
2 tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde chilipeper
1 kaneelstokje
3 el balsamicoazijn
800 g gepelde tomaten
400 ml kokend water
400 g reuzenbonen
400 g kidneybonen
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenvaste braadpan met deksel