Pompoensalade
Aan de slag
Verwarm de oven op 190 °C. Snijd de pompoen in parten en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de chilipeper, komijn, oregano, 3 el olie en peper en zout. Bak de pompoen 15 min. in de oven. Voeg de ui toe en bak 10 min. Voeg de tomaten toe en bak nog 10 min.
Maal de koriander fijn in de vijzel. Voeg de rest van de olie en peper en zout naar smaak toe.
Bak de chorizo ca. 4 min. in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Neem de groenten uit de oven en laat in een ruime schaal afkoelen tot lauw. Spoel de bonen onder koud water af. Meng met de sla en de groenten. Verdeel de chorizo en de korianderdressing erover.
Pompoensalade
bijgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven op 190 °C. Snijd de pompoen in parten en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de chilipeper, komijn, oregano, 3 el olie en peper en zout. Bak de pompoen 15 min. in de oven. Voeg de ui toe en bak 10 min. Voeg de tomaten toe en bak nog 10 min.
Maal de koriander fijn in de vijzel. Voeg de rest van de olie en peper en zout naar smaak toe.
Bak de chorizo ca. 4 min. in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Neem de groenten uit de oven en laat in een ruime schaal afkoelen tot lauw. Spoel de bonen onder koud water af. Meng met de sla en de groenten. Verdeel de chorizo en de korianderdressing erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ pompoen
1 mespunt chilipeper
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gedroogde oregano
6 el olijfolie extra vierge
1 rode ui
1 bakje cherry tomaten
1 bakje koriander
1 pakje chorizo
1 potje witte bonen
1 zak rucolaslamelange
Dit heb je nodig
vijzel of staafmixer