Mediterrane andijviestamppot
Aan de slag
Schil de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze met het takje rozemarijn in 20 min. in water met zout gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Verwijder de rozemarijn. Pureer de aardappelen met de pureestamper of -knijper.
Roer met een houten lepel de knoflook en olie erdoor. Voeg zoveel kookvocht toe tot de puree dik vloeibaar en glad is. Schep om met de andijvie, olijven en ham. Lekker met rookworst.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Mediterrane andijviestamppot
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze met het takje rozemarijn in 20 min. in water met zout gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Verwijder de rozemarijn. Pureer de aardappelen met de pureestamper of -knijper.
Roer met een houten lepel de knoflook en olie erdoor. Voeg zoveel kookvocht toe tot de puree dik vloeibaar en glad is. Schep om met de andijvie, olijven en ham. Lekker met rookworst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg aardappelen
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook
3 el olijfolie extra vierge
1 krop andijvie
½ potje olijven
1 pakje jamon serrano
Dit heb je nodig
pureestamper