Exotische aardbeiencoupe met champagne
Aan de slag
Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Limoen schoonboenen en helft van schil heel dun afsnijden. Uit rest van schil 4 dunne, lange reepjes snijden voor garnering. Limoen uitpersen. Citroengras schoonmaken en in stukken snijden. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Vanillestokje in lengte opensnijden.In steelpan 2 dl water met stukken limoenschil, helft van limoensap, citroengras, gember, vanillestokje en suiker aan de kook brengen. Op laag vuur inkoken tot ca. 1 dl siroop. Intussen 100 g aardbeien pureren in keukenmachine (of fijnprakken met vork en door zeef wrijven). Rest van limoensap en likeur erdoor roeren. Siroop zeven en laten afkoelen.
Siroop door aardbeien-puree roeren. Bolletjes ijs over vier hoge coupes verdelen. Aardbeienpuree erop scheppen. Rest van aardbeien halveren en over puree verdelen. Champagne erover schenken. Garneren met reepjes limoenschil.
Exotische aardbeiencoupe met champagne
nagerecht
null personen
200 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Limoen schoonboenen en helft van schil heel dun afsnijden. Uit rest van schil 4 dunne, lange reepjes snijden voor garnering. Limoen uitpersen. Citroengras schoonmaken en in stukken snijden. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Vanillestokje in lengte opensnijden.In steelpan 2 dl water met stukken limoenschil, helft van limoensap, citroengras, gember, vanillestokje en suiker aan de kook brengen. Op laag vuur inkoken tot ca. 1 dl siroop. Intussen 100 g aardbeien pureren in keukenmachine (of fijnprakken met vork en door zeef wrijven). Rest van limoensap en likeur erdoor roeren. Siroop zeven en laten afkoelen.
Siroop door aardbeien-puree roeren. Bolletjes ijs over vier hoge coupes verdelen. Aardbeienpuree erop scheppen. Rest van aardbeien halveren en over puree verdelen. Champagne erover schenken. Garneren met reepjes limoenschil.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g aardbeien
1 limoen
1 stengel verse sereh (citroengras)
1 cm verse gemberwortel
½ vanillestokje
30 g suiker
2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
4 bolletjes sorbetijs
400 ml koude champagne of mousserende witte wijn
Dit heb je nodig
keukenmachine