Rocketsalade met Parmaham en aardbeiendressing
Aan de slag
In koekenpan 1 el olie verhitten. Parmaham in reepjes snijden en in ca. 3 minuten krokant bakken. Sinaasappel uitpersen. Aardbeien wassen, voorzichtig droogdeppen met keukenpapier en kroontjes verwijderen. Helft van aardbeien halveren. Rest van aardbeien met sinaasappelsap, rest van olie, azijn en suiker met staafmixer pureren tot gladde dressing. Op smaak brengen met zout en peper. Pistachenoten grof hakken. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Helften in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap. Sla over vier borden verdelen. Avocado en aardbeien erover verdelen. Dressing erover schenken en salade bestrooien met pistachenoten en stukjes ham.
Rocketsalade met Parmaham en aardbeiendressing
null personen
265 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In koekenpan 1 el olie verhitten. Parmaham in reepjes snijden en in ca. 3 minuten krokant bakken. Sinaasappel uitpersen. Aardbeien wassen, voorzichtig droogdeppen met keukenpapier en kroontjes verwijderen. Helft van aardbeien halveren. Rest van aardbeien met sinaasappelsap, rest van olie, azijn en suiker met staafmixer pureren tot gladde dressing. Op smaak brengen met zout en peper. Pistachenoten grof hakken. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Helften in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap. Sla over vier borden verdelen. Avocado en aardbeien erover verdelen. Dressing erover schenken en salade bestrooien met pistachenoten en stukjes ham.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el olijfolie
100 g Parmaham
1 sinaasappel
200 g aardbeien
1 el balsamicoazijn
½ tl suiker
0 zout
0 (versgemalen) peper
2 el gepelde pistachenoten
1 rijpe avocado
1 el citroensap
1 zak gemengde rocket slamelange
Dit heb je nodig
keukenpapier
staafmixer