Salade met tilapiafilet
Aan de slag
Tilapiafilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Vis ca. 15 min. laten intrekken. Intussen knoflook pellen en fijnsnipperen. Peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Tilapiafilets droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan 3 el olie verhitten en tilapiafilets in 3 à 4 min. licht bruinbakken. Halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Komkommer, paprikablokjes en uiringen uit slapakket nemen, sla tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Laurierblaadje en pimentkorrels uit inmaakkruiden nemen, pimentkorrels met bolle kant van lepel pletten. In pan azijn aan de kook brengen. Knoflook, peper, paprika, ui, laurier en pimentkorrels ca. 3 min. zachtjes koken (= marinade). Komkommer met rest van olie door marinade scheppen en over vis verdelen. Vis afgedekt ca. 24 uur in koelkast zetten.
Laurier uit marinade verwijderen. Sla over vier borden verdelen. Cherrytomaatjes halveren en op sla leggen. Tilapiafilets op sla leggen. Groenten en marinade over vis verdelen. Serveren met stokbrood.
Salade met tilapiafilet
voorgerecht
null personen
240 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Tilapiafilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Vis ca. 15 min. laten intrekken. Intussen knoflook pellen en fijnsnipperen. Peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Tilapiafilets droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan 3 el olie verhitten en tilapiafilets in 3 à 4 min. licht bruinbakken. Halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Komkommer, paprikablokjes en uiringen uit slapakket nemen, sla tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Laurierblaadje en pimentkorrels uit inmaakkruiden nemen, pimentkorrels met bolle kant van lepel pletten. In pan azijn aan de kook brengen. Knoflook, peper, paprika, ui, laurier en pimentkorrels ca. 3 min. zachtjes koken (= marinade). Komkommer met rest van olie door marinade scheppen en over vis verdelen. Vis afgedekt ca. 24 uur in koelkast zetten.
Laurier uit marinade verwijderen. Sla over vier borden verdelen. Cherrytomaatjes halveren en op sla leggen. Tilapiafilets op sla leggen. Groenten en marinade over vis verdelen. Serveren met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tilapiafilets
0 zout
0 (versgemalen) peper
2 el citroensap
1 teentje knoflook
1 rode peper
8 el olijfolie
1 slapakket pikant
1 zakje inmaakkruiden
6 el witte-wijnazijn
6 cherrytomaatjes
Dit heb je nodig
keukenpapier