Toscaans dessert
Je krijgt heimwee naar die vakantie in Toscane met dit dessert. Cantuccini, amaretto, mascarpone… Veel Italiaanser kan het niet!
Aan de slag
Leg de ring van de springvorm op een groot bord. Verdeel de verkruimelde cantuccini binnen de ring en besprenkel met de helft van de amaretto.
Klop de slagroom met de suiker lobbig en schep de rest van de amaretto erdoor. Roer de mascarpone los en spatel luchtig door de slagroom. Verdeel de room over de cantuccinibodem. Dek af met een 2/3 van de wafels. Roer de crème fraîche los en verdeel over de wafels. Garneer met de rest van de wafels en de parels. Bestrooi met poedersuiker en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Pers de sinaasappel uit. Verhit de marmelade in een steelpan en voeg het sinaasappelsap en eventueel de cointreau toe. Verwijder de ring en serveer koud met de warme sinaasappelsaus.
Toscaans dessert
Je krijgt heimwee naar die vakantie in Toscane met dit dessert. Cantuccini, amaretto, mascarpone… Veel Italiaanser kan het niet!
nagerecht
null personen
715 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Leg de ring van de springvorm op een groot bord. Verdeel de verkruimelde cantuccini binnen de ring en besprenkel met de helft van de amaretto.
Klop de slagroom met de suiker lobbig en schep de rest van de amaretto erdoor. Roer de mascarpone los en spatel luchtig door de slagroom. Verdeel de room over de cantuccinibodem. Dek af met een 2/3 van de wafels. Roer de crème fraîche los en verdeel over de wafels. Garneer met de rest van de wafels en de parels. Bestrooi met poedersuiker en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Pers de sinaasappel uit. Verhit de marmelade in een steelpan en voeg het sinaasappelsap en eventueel de cointreau toe. Verwijder de ring en serveer koud met de warme sinaasappelsaus.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 cantuccini
5 el amaretto likorette
250 ml verse slagroom
75 g kristalsuiker
500 g mascarpone
250 g galette wafels
400 g crème fraîche
2 el poedersuiker
21 g zilveren parels
1 perssinaasappel
185 g oranjemarmelade
3 el Cointreau
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)