Gestoofde kip in wijn
Aan de slag
Verhit 50 g boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Fruit de knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Voeg de wijn en de bouillontabletten toe en roer tot een gladde saus. Doe de kip er weer bij en voeg zo veel water toe dat de kip net onderstaat. Breng al roerend aan de kook en stoof op laag vuur 30 min. Voeg na 20 min. de bevroren wokgroente toe.
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de kip met de groente en saus in diepe borden en serveer met de puree.
Gestoofde kip in wijn
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 50 g boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Fruit de knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Voeg de wijn en de bouillontabletten toe en roer tot een gladde saus. Doe de kip er weer bij en voeg zo veel water toe dat de kip net onderstaat. Breng al roerend aan de kook en stoof op laag vuur 30 min. Voeg na 20 min. de bevroren wokgroente toe.
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de kip met de groente en saus in diepe borden en serveer met de puree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g boter
2 x 2 kippenpoten
2 tenen knoflook
50 g bloem
300 ml rode wijn
2 kippenbouillontabletten
1 zak Italiaanse wokgroente
1 kg aardappelen
Dit heb je nodig
pureestamper