Rundvlees in rode wijn
Aan de slag
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd deze grof. Maak met een scherp mesje inkepingen in het vlees. Druk in elke inkeping wat knoflook en de rozemarijn. Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit in een braadpan de boter en de olie en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de spekjes in het bakvet. Voeg de uien en de bleekselderij toe en fruit deze ca. 3 min. op middelhoog vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. mee. Leg het vlees op de groenten en voeg zoveel wijn toe dat het vlees half onder staat. Breng even aan de kook, temper daarna het vuur en laat het vlees in ca. 2 uur met de deksel op de pan gaar sudderen. Lekker met gnocchi (aardappel-deegkussentjes).
Rundvlees in rode wijn
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd deze grof. Maak met een scherp mesje inkepingen in het vlees. Druk in elke inkeping wat knoflook en de rozemarijn. Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit in een braadpan de boter en de olie en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de spekjes in het bakvet. Voeg de uien en de bleekselderij toe en fruit deze ca. 3 min. op middelhoog vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. mee. Leg het vlees op de groenten en voeg zoveel wijn toe dat het vlees half onder staat. Breng even aan de kook, temper daarna het vuur en laat het vlees in ca. 2 uur met de deksel op de pan gaar sudderen. Lekker met gnocchi (aardappel-deegkussentjes).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 takjes rozemarijn
1 schaal rib/runderlappen
2 tenen knoflook
2 el bloem
50 g boter of margarine
4 el olie
100 g mager gerookte spekjes
2 rode uien
2 stengels bleekselderij
1 el tomatenpuree
500 ml rode wijn