Vleespastei met pompoen
Aan de slag
Vlees omscheppen met wat peper en bloem. In braadpan vlees in olie aanbraden. Ui en bleekselderij 1 min. meebakken. Laurier, salie, wijn en bouillon toevoegen. Vocht aan de kook brengen. Vuur laag zetten en vlees (op vlamverdeler) afgedekt 2 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen en eventueel wat water toevoegen. Pompoen schillen en in blokjes snijden, draden en pitten verwijderen. Pompoen door vlees scheppen en afgedekt nog 20-30 min. laten sudderen. Stoofpot op smaak brengen met peper en zout. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Bladerdeeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap die iets groter is dan schaal. Vlees met driekwart van stoofvocht in schaal scheppen. Randen van schaal met water vochtig maken. Deeglap erop leggen, randen vastplakken. Gaatjes in deeg prikken. Restjes gebruiken voor versiering. Deeg met eierdooier bestrijken. Pastei in oven in ca. 20 min. afbakken.
Vleespastei met pompoen
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
15 min. bereiden
170 min. wachten
Aan de slag
Vlees omscheppen met wat peper en bloem. In braadpan vlees in olie aanbraden. Ui en bleekselderij 1 min. meebakken. Laurier, salie, wijn en bouillon toevoegen. Vocht aan de kook brengen. Vuur laag zetten en vlees (op vlamverdeler) afgedekt 2 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen en eventueel wat water toevoegen. Pompoen schillen en in blokjes snijden, draden en pitten verwijderen. Pompoen door vlees scheppen en afgedekt nog 20-30 min. laten sudderen. Stoofpot op smaak brengen met peper en zout. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Bladerdeeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap die iets groter is dan schaal. Vlees met driekwart van stoofvocht in schaal scheppen. Randen van schaal met water vochtig maken. Deeglap erop leggen, randen vastplakken. Gaatjes in deeg prikken. Restjes gebruiken voor versiering. Deeg met eierdooier bestrijken. Pastei in oven in ca. 20 min. afbakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g rib-runderlappen
1 el bloem
2 el olie
2 uien
2 stengels bleekselderij
1 laurierblad
1 tl gedroogde salie
300 ml witte wijn
100 ml runderbouillon
1 kleine pompoen
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
Dit heb je nodig
gladde ovenschaal, inhoud ca. 2 liter