Garnalencocktail met aardappel en rucola
Aan de slag
Schil de aardappel en snijd in plakjes van ½ cm, de plakjes in reepjes van ½ cm en de reepjes in blokjes (brunoise). Kook in water met zout in 5 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Maak een dressing van de mayonaise, olie, azijn, suiker, het kerriepoeder, peper en zout. Meng met de aardappel en rucola. Verdeel de helft over de coupes en schep de helft van de garnalen erop. Herhaal dit en garneer met de tuinkers. Lekker met geroosterd witbrood.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Garnalencocktail met aardappel en rucola
voorgerecht
null personen
220 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappel en snijd in plakjes van ½ cm, de plakjes in reepjes van ½ cm en de reepjes in blokjes (brunoise). Kook in water met zout in 5 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Maak een dressing van de mayonaise, olie, azijn, suiker, het kerriepoeder, peper en zout. Meng met de aardappel en rucola. Verdeel de helft over de coupes en schep de helft van de garnalen erop. Herhaal dit en garneer met de tuinkers. Lekker met geroosterd witbrood.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vastkokende aardappel
1 el mayonaise
3 el extra vierge olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl kristalsuiker
1 tl kerriepoeder
40 g rucola
200 g Hollandse garnalen
½ bakje tuinkers