Garnalencocktail met komkommer
Het klassieke voorgerecht in een zomerse versie met frisse komkommer.
Aan de slag
Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer vervolgens in dunne plakjes. Pers de citroen. Meng de komkommer met het zout en 3/4 van het citroensap. Laat 30 min. marineren. Laat de komkommer uitlekken en verdeel over de cocktailglazen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Meng de garnalen met mayonaise, basilicum en tomaten. Breng op smaak met de rest van het citroensap en peper en zout. Verdeel de garnalen over de glazen. Knip de tuinkers af en strooi deze naar smaak over de garnalencocktail.
Garnalencocktail met komkommer
Het klassieke voorgerecht in een zomerse versie met frisse komkommer.
voorgerecht
null personen
145 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer vervolgens in dunne plakjes. Pers de citroen. Meng de komkommer met het zout en 3/4 van het citroensap. Laat 30 min. marineren. Laat de komkommer uitlekken en verdeel over de cocktailglazen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Meng de garnalen met mayonaise, basilicum en tomaten. Breng op smaak met de rest van het citroensap en peper en zout. Verdeel de garnalen over de glazen. Knip de tuinkers af en strooi deze naar smaak over de garnalencocktail.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
1 citroen
1 mespunt zout
50 g semi-zongedroogde tomaten
200 g verse Hollandse garnalen
5 el mayonaise met yoghurt
1 doosje tuinkers
Dit heb je nodig
cocktailglazen