Sterren van aardappel en biet
Aan de slag
Schil de aardappelen, halveer en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat 5 min. afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 ºC. Snijd de aardappelen en bietjes in plakken van 1 cm dik. Duw er met de steekvorm sterren uit. Verdeel de sterren over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en peper en zout en rooster ca. 10 min. in de oven.
Roer ondertussen de crème fraîche los met het bieslook, dille en peper en zout. Serveer als dip bij de aardappel- en bietsterren.
U kunt de sterren de ochtend van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Rooster ze vlak voor serveren 12 min. in de oven op 190 ºC.
Sterren van aardappel en biet
bijgerecht
null personen
255 kcal
35 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen, halveer en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat 5 min. afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 ºC. Snijd de aardappelen en bietjes in plakken van 1 cm dik. Duw er met de steekvorm sterren uit. Verdeel de sterren over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en peper en zout en rooster ca. 10 min. in de oven.
Roer ondertussen de crème fraîche los met het bieslook, dille en peper en zout. Serveer als dip bij de aardappel- en bietsterren.
U kunt de sterren de ochtend van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Rooster ze vlak voor serveren 12 min. in de oven op 190 ºC.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote vastkokende aardappelen
1 schaal gekookte bietjes
2 el olijfolie
3 el crème fraîche
½ bakje bieslook
½ bakje dille
Dit heb je nodig
steekvormen ster, bakpapier