Lentemaaltijdsalade van quinoa en biet
Spring is in the air! Dat lentezonnetje vraagt natuurlijk om zo'n kleurrijke salade als deze.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bospeen in schuine stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Schil de bietjes, snijd in partjes en doe samen met de bospeen in de ovenschaal. Besprenkel met de vinaigrette, (versgemalen) peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een ruime schaal en laat iets afkoelen. Doe de geitenkaas en crème fraîche in een kom en klop met een handmixer in 1 min. luchtig. Snijd de bieslook fijn en spatel erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Hak de amandelen grof en rooster 3-4 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schep de rucola door de quinoa en groente. Verdeel de opgeklopte geitenkaas over de salade. Bestrooi met de amandelen.
Lentemaaltijdsalade van quinoa en biet
Spring is in the air! Dat lentezonnetje vraagt natuurlijk om zo'n kleurrijke salade als deze.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bospeen in schuine stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Schil de bietjes, snijd in partjes en doe samen met de bospeen in de ovenschaal. Besprenkel met de vinaigrette, (versgemalen) peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een ruime schaal en laat iets afkoelen. Doe de geitenkaas en crème fraîche in een kom en klop met een handmixer in 1 min. luchtig. Snijd de bieslook fijn en spatel erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Hak de amandelen grof en rooster 3-4 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schep de rucola door de quinoa en groente. Verdeel de opgeklopte geitenkaas over de salade. Bestrooi met de amandelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g geschilde bospenen
500 g gekookte bietjes
60 ml Maille vinaigrette de vin rouge
275 g Lassie biologische 3 kleuren quinoa
100 g geitenkaas naturel
125 g crème fraîche
20 g verse bieslook
45 g blanke garneeramandelen
75 g rucola
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 35 cm)