Aardappelgratin met zoete ui
Een bijgerecht waar iedereen altijd heel blij van wordt. Het blijft tussen ons dat het stiekem heel makkelijk is.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en lichtbruin. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Vet de ovenschaaltjes in. Beleg de bodems van de schaaltjes met 1/3 van de aardappel. Breng eventueel op smaak met zout en verdeel de helft van de ui erover. Bedek met aardappel, bestrooi met zout, de rest van de ui en dek af met aardappel. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Bak de aardappelgratins in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Aardappelgratin met zoete ui
Een bijgerecht waar iedereen altijd heel blij van wordt. Het blijft tussen ons dat het stiekem heel makkelijk is.
bijgerecht
null personen
455 kcal
30 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en lichtbruin. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Vet de ovenschaaltjes in. Beleg de bodems van de schaaltjes met 1/3 van de aardappel. Breng eventueel op smaak met zout en verdeel de helft van de ui erover. Bedek met aardappel, bestrooi met zout, de rest van de ui en dek af met aardappel. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Bak de aardappelgratins in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zoete uien
25 g ongezouten roomboter
600 g vastkokende aardappelen
75 g geraspte emmentaler 45+
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
ovenschaaltjes (Ø 12 cm)