Aardappelgratin met zoete ui
bewaar
bewaar

Aardappelgratin met zoete ui

Een bijgerecht waar iedereen altijd heel blij van wordt. Het blijft tussen ons dat het stiekem heel makkelijk is.

30 min. bereiden / 40 min. oventijd

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en lichtbruin. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes.

Vet de ovenschaaltjes in. Beleg de bodems van de schaaltjes met 1/3 van de aardappel. Breng eventueel op smaak met zout en verdeel de helft van de ui erover. Bedek met aardappel, bestrooi met zout, de rest van de ui en dek af met aardappel. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Bak de aardappelgratins in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

algemeenDe rest van de kaas is lekker op een kaasplank. Combineer met Hollandse geitenkaas en blauwaderkaas, zoals Gorgonzola.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelgratin met zoete ui

Een bijgerecht waar iedereen altijd heel blij van wordt. Het blijft tussen ons dat het stiekem heel makkelijk is.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig