Italiaans getinte courgettesoep
Met als pittige Italiaanse verrassing: gorgonzolakaas.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 min.
Voeg het water en het bouillonketeltje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef in een pan.
Duw met een lepel zo veel mogelijk soep door de zeef voor een fluwelige structuur. Verdeel over borden en verkruimel de kaas erover. Bestrooi eventueel met versgemalen zwarte peper. Bon appétit!
Italiaans getinte courgettesoep
Instructievideo - 02:36 min.
Italiaans getinte courgettesoep
Met als pittige Italiaanse verrassing: gorgonzolakaas.
bijgerecht
null personen
315 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 min.
Voeg het water en het bouillonketeltje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef in een pan.
Duw met een lepel zo veel mogelijk soep door de zeef voor een fluwelige structuur. Verdeel over borden en verkruimel de kaas erover. Bestrooi eventueel met versgemalen zwarte peper. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
800 g courgette
4 el traditionele olijfolie
2 el tarwebloem
400 ml kraanwater
1 bouillonketeltje groenten
100 g gorgonzola
Dit heb je nodig
staafmixer