Supertrifle met bessen
Je zult vele oh's en ah's horen als je deze spectaculaire trifle serveert.
Aan de slag
Week de gelatine in koud water. Breng 100 ml fruitdrank tegen de kook aan. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg deze met de suiker toe aan de fruitdrank. Roer totdat de gelatine en suiker zijn opgelost. Voeg de rest van de fruitdrank, de helft van de bosbessen en de helft van de rode bessen toe. Schenk in de schaal. Laat in 4 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot het glanst en pieken vormt. Klop de azijn en maizena erdoor. Schep 10-12 gelijke schuimpjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en verlaag de temperatuur tot 150 °C. Bak in ca. 30 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 30 min. in de oven staan met de ovendeur dicht. Laat buiten de oven helemaal afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Bedek het opgesteven gelatinemengsel met de schuimpjes, houd er 3 achter voor garnering. Bereid de custard volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. Schenk voorzichtig de custard over het gelatinemengsel. Verdeel de slagroom erover. Garneer met de achtergehouden schuimpjes en de rest van de bessen.
Meringue of pavlova maken
Instructievideo - 02:54 min.
Supertrifle met bessen
Je zult vele oh's en ah's horen als je deze spectaculaire trifle serveert.
nagerecht
null personen
415 kcal
40 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Week de gelatine in koud water. Breng 100 ml fruitdrank tegen de kook aan. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg deze met de suiker toe aan de fruitdrank. Roer totdat de gelatine en suiker zijn opgelost. Voeg de rest van de fruitdrank, de helft van de bosbessen en de helft van de rode bessen toe. Schenk in de schaal. Laat in 4 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot het glanst en pieken vormt. Klop de azijn en maizena erdoor. Schep 10-12 gelijke schuimpjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en verlaag de temperatuur tot 150 °C. Bak in ca. 30 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 30 min. in de oven staan met de ovendeur dicht. Laat buiten de oven helemaal afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Bedek het opgesteven gelatinemengsel met de schuimpjes, houd er 3 achter voor garnering. Bereid de custard volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. Schenk voorzichtig de custard over het gelatinemengsel. Verdeel de slagroom erover. Garneer met de achtergehouden schuimpjes en de rest van de bessen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
500 ml fruitdrank bosvruchten
3 el witte basterdsuiker
250 g diepvries bosbesssen
125 g verse rode bessen
2 middelgrote eieren
125 g witte basterdsuiker
1 mespunt zout
1 tl wittewijnazijn
1 tl maizena
250 ml verse slagroom
400 g custard
Dit heb je nodig
bakpapier, glazen schaal (inhoud 2.5 liter)