Minitrifle met rode bessen en suikerspin
Kerst draait om delen. Alhoewel, dit dessert met een rode bessen en een suikerspin is daar eigenlijk bijna te lekker en te mooi voor.
Aan de slag
Snijd het halve vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en vanillemerg op laag vuur aan de kook.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in ruim koud water. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Roer met een garde 15 g suiker (per 4 stuks) met de eidooier en maizena glad. Verwijder het vanillestokje uit de warme vanillemelk en giet een scheutje bij het maizenamengsel. Roer goed. Giet al roerend met de garde de rest van de warme melk erbij. Giet alles terug in de pan en breng het mengsel in 3-4 min. zachtjes aan de kook. Blijf roeren tot de room dik wordt (custard). Dek af met een stuk vershoudfolie direct op het oppervlak, dit voorkomt velvorming. Laat de custard 30 min. afkoelen.
Breng ondertussen in een steelpan het rodebessensap met 85 g suiker (per 4 porties) aan de kook. Knijp de gelatine uit en roer van het vuur af door het warme sap. Verdeel over de amuseglaasjes en laat 20 min. afkoelen in de koelkast.
Pers ondertussen de halve citroen uit. Ris de bessen van de takjes en schep ze om met de rest van de suiker en het citroensap. Druk de bessen een beetje stuk met de achterkant van een lepel. Snijd de cake op maat in 4 ronde plakjes (per 4 stuks) die in de amuseglaasjes passen. Klop de slagroom lobbig.
Leg de cakeplakjes op de gelei en schep 2 el bessen erop. Verdeel de custard erover en zet 15 min. in de koelkast.
Schep in elk potje een lepel slagroom. Verdeel de suikerspin in mooie toeven over de glaasjes en serveer meteen.
Minitrifle met rode bessen en suikerspin
Kerst draait om delen. Alhoewel, dit dessert met een rode bessen en een suikerspin is daar eigenlijk bijna te lekker en te mooi voor.
nagerecht
null porties
400 kcal
30 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Snijd het halve vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en vanillemerg op laag vuur aan de kook.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in ruim koud water. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Roer met een garde 15 g suiker (per 4 stuks) met de eidooier en maizena glad. Verwijder het vanillestokje uit de warme vanillemelk en giet een scheutje bij het maizenamengsel. Roer goed. Giet al roerend met de garde de rest van de warme melk erbij. Giet alles terug in de pan en breng het mengsel in 3-4 min. zachtjes aan de kook. Blijf roeren tot de room dik wordt (custard). Dek af met een stuk vershoudfolie direct op het oppervlak, dit voorkomt velvorming. Laat de custard 30 min. afkoelen.
Breng ondertussen in een steelpan het rodebessensap met 85 g suiker (per 4 porties) aan de kook. Knijp de gelatine uit en roer van het vuur af door het warme sap. Verdeel over de amuseglaasjes en laat 20 min. afkoelen in de koelkast.
Pers ondertussen de halve citroen uit. Ris de bessen van de takjes en schep ze om met de rest van de suiker en het citroensap. Druk de bessen een beetje stuk met de achterkant van een lepel. Snijd de cake op maat in 4 ronde plakjes (per 4 stuks) die in de amuseglaasjes passen. Klop de slagroom lobbig.
Leg de cakeplakjes op de gelei en schep 2 el bessen erop. Verdeel de custard erover en zet 15 min. in de koelkast.
Schep in elk potje een lepel slagroom. Verdeel de suikerspin in mooie toeven over de glaasjes en serveer meteen.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ vanillestokje
150 ml volle melk
2 blaadjes gelatine
1 middelgroot ei
150 g kristalsuiker
1 el maizena
175 ml rodebessensap
½ citroen
70 g rode bessen
100 g roombotercake
75 ml verse slagroom
20 g suikerspin aardbei
Dit heb je nodig
vershoudfolie
amuseglaasjes