Zandtaartjes met custard en bessen
Aan de slag
In keukenmachine koeken fijnmalen. Boter en honing erdoor mengen. Taartvormpjes bekleden met plasticfolie en koekmengsel stevig in vormpjes aandrukken. In pan met dikke bodem melk en slagroom met vanillestokje aan de kook brengen. Zodra mengsel kookt, pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en apart houden. Intussen in andere pan ei, eierdooier en suiker luchtig en crèmekleurig kloppen. Al kloppend roommengsel bij eimengsel schenken. Mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur verwarmen tot gebonden vla ontstaat. Met mesje merg uit vanillestokje schrapen en door custard roeren. Custard al roerend iets laten afkoelen. Zandtaartjes uit vormpjes nemen. Warme custard erover uitstrijken. Garneren met bessen en kaneelstokje.
Zandtaartjes met custard en bessen
nagerecht
null porties
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In keukenmachine koeken fijnmalen. Boter en honing erdoor mengen. Taartvormpjes bekleden met plasticfolie en koekmengsel stevig in vormpjes aandrukken. In pan met dikke bodem melk en slagroom met vanillestokje aan de kook brengen. Zodra mengsel kookt, pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en apart houden. Intussen in andere pan ei, eierdooier en suiker luchtig en crèmekleurig kloppen. Al kloppend roommengsel bij eimengsel schenken. Mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur verwarmen tot gebonden vla ontstaat. Met mesje merg uit vanillestokje schrapen en door custard roeren. Custard al roerend iets laten afkoelen. Zandtaartjes uit vormpjes nemen. Warme custard erover uitstrijken. Garneren met bessen en kaneelstokje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 jodenkoeken
50 g boter
1 el (crème)honing
125 ml volle melk
125 ml slagroom
1 vanillestokje
1 ei (L)
1 ei
3½ el suiker
100 g rode bessen
Dit heb je nodig
keukenmachine
plasticfolie
lage eenpersoonstaartvormpjes