Carpacciobonbon
Carpaccio als voorgerecht, maar dan net even anders: een carpaccio-bonbon. Culinair hapje op sterrenniveau, zó gemaakt.
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze beginnen te geuren. Zet opzij om af te koelen.
Pluk de blaadjes van de peterselie en basilicum en snijd fijn. Snijd de rucola fijn en meng met ⅓ peterselie en ⅓ basilicum. Meng er de vinaigrette, kaassnippers en pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg 3 plakjes carpaccio op het werkblad en leg hier ⅛ van de kruidensalade op. Vouw het vlees zo strak mogelijk over de sla heen en vorm een bolletje. Draai om. Maak zo nog 7 bonbons. Bestrooi met peper en zout.
Leg op elk bord 2 bonbons. Verdeel de rest van de rucola, peterselie, basilicum en pijnboompitten erover. Besprenkel met de olijfolie.
Bonbon van carpaccio
Instructievideo - 01:27 min.
Carpacciobonbon
Carpaccio als voorgerecht, maar dan net even anders: een carpaccio-bonbon. Culinair hapje op sterrenniveau, zó gemaakt.
voorgerecht
null personen
45 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze beginnen te geuren. Zet opzij om af te koelen.
Pluk de blaadjes van de peterselie en basilicum en snijd fijn. Snijd de rucola fijn en meng met ⅓ peterselie en ⅓ basilicum. Meng er de vinaigrette, kaassnippers en pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg 3 plakjes carpaccio op het werkblad en leg hier ⅛ van de kruidensalade op. Vouw het vlees zo strak mogelijk over de sla heen en vorm een bolletje. Draai om. Maak zo nog 7 bonbons. Bestrooi met peper en zout.
Leg op elk bord 2 bonbons. Verdeel de rest van de rucola, peterselie, basilicum en pijnboompitten erover. Besprenkel met de olijfolie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g pijnboompitten
10 g verse platte peterselie
15 g verse basilicum
20 g rucola
250 g carpaccio
2 el extra vierge olijfolie