Tompouce van kabeljauw
Een hartig 'gebakje' van spek en malse witvis.
Aan de slag
Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper de sjalot. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. inkoken.
Dep ondertussen de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Leg op elk bord een plakje spek, leg er een stukje kabeljauw op en dek af met spek. Neem de saus van het vuur en roer de kappertjes en olijfolie extra vierge erdoor. Verdeel over de kabeljauwtompouces.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Tompouce van kabeljauw
Een hartig 'gebakje' van spek en malse witvis.
voorgerecht
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper de sjalot. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. inkoken.
Dep ondertussen de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Leg op elk bord een plakje spek, leg er een stukje kabeljauw op en dek af met spek. Neem de saus van het vuur en roer de kappertjes en olijfolie extra vierge erdoor. Verdeel over de kabeljauwtompouces.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes gerookt ontbijtspek
1 sjalot
3 el traditionele olijfolie
150 ml droge witte wijn
300 g verse kabeljauwhaasjes
2 el kappertjes
2 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
keukenpapier