Zalmtartaar van gravad lachs
Fijn voor een brunch, maar serveer 'm ook gerust als voorgerecht.
Aan de slag
Snijd de gravad lachs in, niet te fijne, stukjes. Knip de bieslook fijn en meng door de gravad lachs. Meng het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar. Zet een vormpje op een klein bordje en schep er 1/4 van de gravad lachs erin. Druk iets aan. Verwijder het vormpje en maak zo nog 3 tartaartjes. Verdeel de tuinkers langs de tartaartjes. Sprenkel de citroendressing erlangs en erover.
Zalmtartaar van gravad lachs
Fijn voor een brunch, maar serveer 'm ook gerust als voorgerecht.
null personen
160 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de gravad lachs in, niet te fijne, stukjes. Knip de bieslook fijn en meng door de gravad lachs. Meng het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar. Zet een vormpje op een klein bordje en schep er 1/4 van de gravad lachs erin. Druk iets aan. Verwijder het vormpje en maak zo nog 3 tartaartjes. Verdeel de tuinkers langs de tartaartjes. Sprenkel de citroendressing erlangs en erover.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g gravad lachs
10 sprietjes verse bieslook
4 el citroensap
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
rond uitsteekvormpje (Ø ca. 5 cm)