Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar
Aan de slag
In pan met laagje kokend water doperwtjes ca. 3 minuten koken. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. Intussen bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Tomaat inkruisen, onderdompelen in kokend water, ontvellen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Komkommer schillen en met kaasschaaf 8 linten schaven (rest wordt niet gebruikt). In kom mosterd-dillesaus (van gravad lachs) en 1 eetlepel zure room door elkaar roeren.
Erwtjes en bosui door dressing scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op vier borden elk 2 komkommerlinten leggen en erwtjessalade erop scheppen. Plakjes gravad lachs op salade uitspreiden. Garneren met theelepeltje zure room en kaviaar. Tomatenblokjes eromheen strooien.
Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar
voorgerecht
null personen
180 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
In pan met laagje kokend water doperwtjes ca. 3 minuten koken. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. Intussen bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Tomaat inkruisen, onderdompelen in kokend water, ontvellen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Komkommer schillen en met kaasschaaf 8 linten schaven (rest wordt niet gebruikt). In kom mosterd-dillesaus (van gravad lachs) en 1 eetlepel zure room door elkaar roeren.
Erwtjes en bosui door dressing scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op vier borden elk 2 komkommerlinten leggen en erwtjessalade erop scheppen. Plakjes gravad lachs op salade uitspreiden. Garneren met theelepeltje zure room en kaviaar. Tomatenblokjes eromheen strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g doperwten zeer fijn (diepvries)
2 bosuitjes
1 tomaat
½ komkommer
2 pakjes gravad lachs
2 eetlepels zure room
0 zout
0 (versgemalen) zwarte peper
4 theelepels imitatiekaviaar (lompviseitjes rood)