Gravad lachs (gemarineerde zalm)
bewaar
bewaar

Gravad lachs (gemarineerde zalm)

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Maak de pakjes zalm open en leg ze even apart. Schaaf de venkel met een groentesnijder in zo dun mogelijke plakjes (pas op uw vingers!) of gebruik een scherp mes, en doe de venkel in een kom ijskoud water. Voeg de waterkers toe, maar verwijder de dikste stelen. Zet de kom apart.

Pers 1 van de 2 citroenen uit boven een ruime kom en voeg 3 keer zo veel olijfolie toe en wat peper en zout. Meng alles met een garde door elkaar voor een dressing. Snijd de andere citroen in partjes.

Snijd het brood en leg het op een schaal of een plank en zet er wat boter naast op een bordje of in een botervloot.

Verdeel de zalm over 4 borden en leg er een partje citroen bij. Slinger de waterkers en venkel droog met een slacentrifuge of in een schone theedoek en schep het door de dressing in de kom. Doe een pluk sla op elk bord en serveer met het brood en de boter.

algemeen* Jamies gravad lachs gemarineerd met biet en dille is tijdelijk verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gravad lachs (gemarineerde zalm)

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig