Couscous met worstjes
Bestrooi met blaadjes basilicum voor een kleurig geheel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ui in halve ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Hak de pistachenoten grof.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de chipolata in 3 min. bruin. Voeg de ui en de champignons toe en bak 4 min. Haal van het vuur en schep de bevroren pompoenblokjes, couscous en de pistachenoten erdoor. Vet de ovenschaal in. Doe dit mengsel in de ingevette ovenschaal en schenk de hete bouillon erover. Zorg dat de couscous helemaal onderstaat, is dit niet het geval schenk er dan kokend water bij.
Bak de couscousschotel in de oven in ca. 15 min. gaar. Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Couscous met worstjes
Bestrooi met blaadjes basilicum voor een kleurig geheel.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ui in halve ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Hak de pistachenoten grof.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de chipolata in 3 min. bruin. Voeg de ui en de champignons toe en bak 4 min. Haal van het vuur en schep de bevroren pompoenblokjes, couscous en de pistachenoten erdoor. Vet de ovenschaal in. Doe dit mengsel in de ingevette ovenschaal en schenk de hete bouillon erover. Zorg dat de couscous helemaal onderstaat, is dit niet het geval schenk er dan kokend water bij.
Bak de couscousschotel in de oven in ca. 15 min. gaar. Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
250 g champignons
95 g gepelde pistachenoten
2 el traditionele olijfolie
300 g runderchipolata
450 g diepvries pompoen
300 g couscous
600 ml rundvleesbouillon van tablet
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 25 cm)