Aardappel en auberginefrites
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de lengte in plakken. Snijd deze in dikke frites van 8 cm lang. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de ovenfrites over de andere helft.
Meng de olie met 1 teen knoflook en het komijnzaad. Sprenkel over de aubergine en bestrooi met peper en zout. Bak in ca. 20 min. gaar.
Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de chilisaus toe en roer die met een vork heel kort door. Serveer de frites met de chiliyoghurt. Lekker met falafel of een groenteschijf.
Groente in de lengte snijden
Instructievideo - 00:45 min.
Aardappel en auberginefrites
bijgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de lengte in plakken. Snijd deze in dikke frites van 8 cm lang. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de ovenfrites over de andere helft.
Meng de olie met 1 teen knoflook en het komijnzaad. Sprenkel over de aubergine en bestrooi met peper en zout. Bak in ca. 20 min. gaar.
Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de chilisaus toe en roer die met een vork heel kort door. Serveer de frites met de chiliyoghurt. Lekker met falafel of een groenteschijf.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
600 g ovenfrites
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 el komijnzaadjes
300 g Griekse yoghurt
2 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
bakpapier