Mosselen met augurkensaus
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen, deze zijn niet goed. Laat uitlekken.
Prak het ei en snijd de augurken in kleine blokjes (brunoise). Meng met 2 el augurkenvocht uit het potje, de sjalot, mayonaise, yoghurt en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een mossel- of hapjespan. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. Voeg de mosselen toe, schep alles om en kook met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
Verwijder de dichte schelpen. Serveer de mosselen met de saus. Lekker met frites en sperziebonen.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Mosselen met augurkensaus
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen, deze zijn niet goed. Laat uitlekken.
Prak het ei en snijd de augurken in kleine blokjes (brunoise). Meng met 2 el augurkenvocht uit het potje, de sjalot, mayonaise, yoghurt en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een mossel- of hapjespan. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. Voeg de mosselen toe, schep alles om en kook met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
Verwijder de dichte schelpen. Serveer de mosselen met de saus. Lekker met frites en sperziebonen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 x 2 kg mosselen
1 ei
6 middelgrote augurken
1 sjalot
6 el mayonaise
6 el yoghurt
1 bakje platte peterselie
1 teen knoflook
3 el olijfolie
2 uien
2 el gedroogde Italiaanse kruiden