Mosselen met augurkensaus
bewaar
bewaar

Mosselen met augurkensaus

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen, deze zijn niet goed. Laat uitlekken.

Prak het ei en snijd de augurken in kleine blokjes (brunoise). Meng met 2 el augurkenvocht uit het potje, de sjalot, mayonaise, yoghurt en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een mossel- of hapjespan. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. Voeg de mosselen toe, schep alles om en kook met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

Verwijder de dichte schelpen. Serveer de mosselen met de saus. Lekker met frites en sperziebonen.

algemeenFamilierecept Allerhande 10 2011. Vroeger mocht de moeder van Sophie altijd kiezen wat ze wilde eten. 'Dat was iedere keer kip, frites en appelmoes mét augurkensaus. Het recept van de saus komt uit de familie van mijn oma. Toen mijn moeder eenmaal zelf ging koken, maakte ze de saus vaak bij mosselen. Ook voor ons toen we klein waren. Ik ken mosselen eigenlijk alleen maar met deze saus. En iedereen voor wie ik ze op deze manier maak, vindt het heerlijk'.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mosselen met augurkensaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig