Basisrecept klassieke mosselen
bewaar
bewaar

Basisrecept klassieke mosselen

Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.

Was de prei en snijd in schuine ringen. Snijd de wortel in schuine plakken en de peterselie fijn. Doe de prei en de wortel met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen erop. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.

Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud ze af en toe om. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.

Roer een saus van de mayonaise, yoghurt en peper en zout. Pers de knoflook erboven. Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen.

combinatietipLekker met knoflooksaus en stokbrood.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Basisrecept klassieke mosselen

Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig