Citroentaart
Wij bevelen deze taart van harte aan. En niet alleen omdat-ie er zo mooi uitziet. Snijd er lekker grote punten van!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven. Neem uit de oven, klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met 1 el suiker en bak nog 2 min.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 1 citroen. Pers de geraspte citroen uit en 2 andere citroenen uit.
Verhit het sap in een steelpan en los de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen. Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe.
Verdeel mengsel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen.
Snijd de rest van de citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Citroentaart
Wij bevelen deze taart van harte aan. En niet alleen omdat-ie er zo mooi uitziet. Snijd er lekker grote punten van!
nagerecht
null personen
485 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
37 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven. Neem uit de oven, klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met 1 el suiker en bak nog 2 min.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 1 citroen. Pers de geraspte citroen uit en 2 andere citroenen uit.
Verhit het sap in een steelpan en los de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen. Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe.
Verdeel mengsel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen.
Snijd de rest van de citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes roomboter bladerdeeg
1 middelgroot ei
140 g kristalsuiker
4 blaadjes gelatine
4 citroenen
250 ml verse slagroom
250 g mascarpone
40 g pijnboompitten
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 28 cm)