Ribollita van Armanda
bewaar
bewaar

Ribollita van Armanda

3 uur bereiden

14 ingrediënten

Aan de slag

Doe de bonen in een kom en schenk er zoveel koud water bij dat de bonen ca. 5 cm onder water staan. Laat 12 uur weken. Spoel af in een vergiet.

Schep ze in een ruime pan met ruim koud water. Snijd de helft van de ui in kwarten en voeg samen met 2/5e van de knoflook, 1/3e van de bleekselderij en de helft van de rozemarijn toe. Breng langzaam aan de kook en kook de bonen op laag vuur in 1½ uur gaar.

Snijd ondertussen de achtergehouden ui in ringen. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui 10 min. op laag vuur. Snijd de rest van de knoflook fijn. Kruis de tomaten in met een mes, dompel ze 20 sec. in kokend water en verwijder het vel. Snijd ze in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Schil en snijd de peen in plakjes en schil en snijd de aardappel in kleine blokjes. Voeg de rest van de bleekselderij, de knoflook, tomaten, peen en aardappel toe aan de ui en bak 5 min.

Verwijder de rozemarijn, ui en knoflook uit de bonen. Voeg de groenten, de rest van de rozemarijn en de bevroren boerenkool toe. Voeg koud water toe tot alles net onder staan en breng aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 1 uur koken. Voeg na 45 min. de gort toe. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 8 plakjes ciabatta in het broodrooster. Besprenkel de soep met flink wat olie en serveer met het brood.

algemeenU kunt deze soep prima een dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf langzaam op.
algemeenDe gedroogde witte bonen kunt u ook vervangen met witte bonen uit pot (330 g). Bak de bonen samen met de rest van de groenten in de ruime pan.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ribollita van Armanda

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig