Schnitzel, citroen en courgette
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met (grof) zout naar smaak. Rooster in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend in ca. 6 min. beetgaar. Bak de knoflook 1 min. mee en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de schnitzels in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Snijd de andere 1/2 citroen in schijfjes. Verdeel de schnitzels en de courgette over 4 borden. Garneer met een schijfje citroen. Serveer met de aardappelpartjes.
Schnitzel, citroen en courgette
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met (grof) zout naar smaak. Rooster in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend in ca. 6 min. beetgaar. Bak de knoflook 1 min. mee en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de schnitzels in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Snijd de andere 1/2 citroen in schijfjes. Verdeel de schnitzels en de courgette over 4 borden. Garneer met een schijfje citroen. Serveer met de aardappelpartjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g aardappelen
5 el olijfolie
2 courgettes
2 tenen knoflook
2 x 2 stuks wienerschnitzels
1 citroen
Dit heb je nodig
bakpapier