Piripiri-drumsticks met maiskolven
Piripiri maakt elk zomers gerecht af, dus ook deze drumsticks van de bbq.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Smeer de drumsticks in met ¾ van de piripirisaus. Schep de drumsticks met marinade in het aluminium barbecuebakje. Laat afgedekt in de koelkast ten minste 15 min. marineren.
Zet het aluminium bakje op de barbecue. Leg de maiskolven ernaast op het rooster. Laat de kipdrumsticks en maiskolven in 15 min. gaar worden. Keer regelmatig. Bak de kip tot slot nog 4 min. direct op het rooster zodat het velletje knapperig wordt.
Meng de mayonaise en crème fraîche met de rest van de piripirisaus tot een glad sausje. Serveer de kip op een schaal met maiskolf en saus.
Kipdrumsticks grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:50 min.
Piripiri-drumsticks met maiskolven
Piripiri maakt elk zomers gerecht af, dus ook deze drumsticks van de bbq.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Smeer de drumsticks in met ¾ van de piripirisaus. Schep de drumsticks met marinade in het aluminium barbecuebakje. Laat afgedekt in de koelkast ten minste 15 min. marineren.
Zet het aluminium bakje op de barbecue. Leg de maiskolven ernaast op het rooster. Laat de kipdrumsticks en maiskolven in 15 min. gaar worden. Keer regelmatig. Bak de kip tot slot nog 4 min. direct op het rooster zodat het velletje knapperig wordt.
Meng de mayonaise en crème fraîche met de rest van de piripirisaus tot een glad sausje. Serveer de kip op een schaal met maiskolf en saus.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kipdrumsticks
4 el piri-piri sauce medium
4 maiskolven vacuüm
4 el mayonaise
2 el crème fraîche
Dit heb je nodig
barbecue
aluminium wegwerpbakje