Salade met kaas en sinaasappelmarmelade
Aan de slag
Breng in steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen tot mooie dressing ontstaan. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 2 minuten afkoelen. Hak hazelnoten grof en rooster goudbruin in koekenpan. Maak witlof schoon, was en snijd in repen van ca. 2 cm. Verdeel rucola en lof over vier borden. Snijd korstjes van kaas en snijd kaas in plakjes. Leg plakjes kaas op salade en druppel dressing erover.
Salade met kaas en sinaasappelmarmelade
nagerecht
null personen
355 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng in steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen tot mooie dressing ontstaan. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 2 minuten afkoelen. Hak hazelnoten grof en rooster goudbruin in koekenpan. Maak witlof schoon, was en snijd in repen van ca. 2 cm. Verdeel rucola en lof over vier borden. Snijd korstjes van kaas en snijd kaas in plakjes. Leg plakjes kaas op salade en druppel dressing erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el sinaasappelmarmelade
½ el balsamicoazijn
100 ml droge witte wijn
1 zakje ongebrande hazelnoten
1 struik witlof
2 zakjes rucolaslamelange
200 g La Grande Hirondelle kazen