Kruidige biefburger
bewaar
bewaar

Kruidige biefburger

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de gember fijn en doe met de tomaat, suiker, azijn en knoflook in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. inkoken tot een dikke jam (relish). Neem van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Steek ondertussen de barbecue aan. Hak de biefstuk met een scherp mes fijn. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Vorm er 4 burgers van en leg ze in de hamburgerklem. Gril de burgers in ca. 6-8 min. net gaar. Keer regelmatig. Leg de plakken bacon op de barbecue en gril 5 min. Keer halverwege. Halveer de broodjes, leg ze met de snijkanten op de barbecue en gril ca. 3 min. Beleg elk broodje met wat blaadjes sla, een hamburger, wat kaas, bacon en tomaten­relish. Lekker met crème fraîche (light) en salade.

algemeenDe burgers zijn ook lekker met milde mangochutney (potje 340 g).
algemeenU kunt de relish 1 week van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:53 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruidige biefburger

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig