Kruidige biefburger
Aan de slag
Snijd de gember fijn en doe met de tomaat, suiker, azijn en knoflook in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. inkoken tot een dikke jam (relish). Neem van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
Steek ondertussen de barbecue aan. Hak de biefstuk met een scherp mes fijn. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Vorm er 4 burgers van en leg ze in de hamburgerklem. Gril de burgers in ca. 6-8 min. net gaar. Keer regelmatig. Leg de plakken bacon op de barbecue en gril 5 min. Keer halverwege. Halveer de broodjes, leg ze met de snijkanten op de barbecue en gril ca. 3 min. Beleg elk broodje met wat blaadjes sla, een hamburger, wat kaas, bacon en tomatenrelish. Lekker met crème fraîche (light) en salade.
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
Kruidige biefburger
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de gember fijn en doe met de tomaat, suiker, azijn en knoflook in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. inkoken tot een dikke jam (relish). Neem van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
Steek ondertussen de barbecue aan. Hak de biefstuk met een scherp mes fijn. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Vorm er 4 burgers van en leg ze in de hamburgerklem. Gril de burgers in ca. 6-8 min. net gaar. Keer regelmatig. Leg de plakken bacon op de barbecue en gril 5 min. Keer halverwege. Halveer de broodjes, leg ze met de snijkanten op de barbecue en gril ca. 3 min. Beleg elk broodje met wat blaadjes sla, een hamburger, wat kaas, bacon en tomatenrelish. Lekker met crème fraîche (light) en salade.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 cm verse gember
1 schaal Tasty Tom tomaten
75 g suiker
50 ml wittewijnazijn
2 tenen knoflook
400 g biefstuk
1 tl gedroogde tijm
4 plakken bakbacon
4 vloerkadetten
½ kropsla
100 g cheddar
Dit heb je nodig
hamburgerklem