Tomaten-muntsorbetijs
bewaar
bewaar

Tomaten-muntsorbetijs

15 min. bereiden / 3 uur wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Ontvel de tomaten en snijd ze in heel kleine blokjes. Houd de topjes en 4 grote blaadjes munt apart. Doe de takjes munt met de suiker in een steelpan en schenk er 150 ml water bij. Breng aan de kook en laat het water zachtjes borrelen tot alle suiker is opgelost. Draai het vuur uit en laat de suiker-muntsiroop afkoelen. Haal de takjes munt uit de siroop. Snijd de blaadjes in ragfijne snippers. Houd wat snippers apart ter garnering; roer de rest met het citroensap en de tomatenblokjes door de siroop. Doe het mengsel over in een bakje en zet dat 3 uur in de diepvries. klop elk halfuur met een vork of garde door de massa om de grove ijskristallen te breken. Schep in zes whiskey- of cocktailglazen een klein bolletje van het sorbetijs en garneer met de snippers munt.

algemeenVoor een snelle versie van dit recept kun je in plaats van tomaten 300 ml tomatensap gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomaten-muntsorbetijs

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig