Melanzane van Patricia Fusco
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Laat de aubergines in water met zout zo'n 10 min. weken, liefst met een gewicht erop. Dep ze droog en bestrooi ze aan beide zijden met bloem en haal door de losgeklopte eieren. Bak aan beide zijden in de olijfolie. Maak een tomatensaus van de ui, knoflook, basilicum en gepelde tomaten (roer ze stuk). Maak op een bakplaat torentjes van plakjes aubergine, 1 el saus en een plakje mozzarella. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en bak 25 min. in de oven.
Melanzane van Patricia Fusco
bijgerecht
null personen
255 kcal
40 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Laat de aubergines in water met zout zo'n 10 min. weken, liefst met een gewicht erop. Dep ze droog en bestrooi ze aan beide zijden met bloem en haal door de losgeklopte eieren. Bak aan beide zijden in de olijfolie. Maak een tomatensaus van de ui, knoflook, basilicum en gepelde tomaten (roer ze stuk). Maak op een bakplaat torentjes van plakjes aubergine, 1 el saus en een plakje mozzarella. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en bak 25 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
0 bloem
2 eieren
2 el olijfolie
½ ui
1 teen knoflook
½ tl gedroogde basilicum
1 blik gepelde tomaten
2 bollen mozzarella
1 blik Parmezaanse kaas