Melanzane alla Parmigiana van Heinz (advertentie)
Koken met Heinz: een overheerlijk Italiaans gerecht van laagjes gegrilde aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas.
1 uur bereiden / 1 uur oventijd
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm en rasp de Parmezaanse kaas.
Bestrijk plakken aubergine aan beide kanten met de olijfolie en bestrooi met gedroogde oregano en basilicum naar smaak. Verdeel over bakplaten en rooster 30 minuten in de oven, halverwege keren.
Stoof de spinazie in een pan met het water tot het zacht is. Laat uitlekken in een zeef.
Vet een braadpan in, beleg met een enkele laag aubergineplakken, voeg vervolgens ¼ van de Heinz Tomato Frito en ¼ van de spinazie toe. Herhaal dit en eindig met aubergineplakken. Schep de bechamelsaus over de laatste laag aubergine heen en verdeel de mozzarella en parmezaan gelijkmatig erover.
Bak de ovenschotel 30-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
Melanzane alla Parmigiana van Heinz (advertentie)
Koken met Heinz: een overheerlijk Italiaans gerecht van laagjes gegrilde aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas.
null porties
60 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm en rasp de Parmezaanse kaas.
Bestrijk plakken aubergine aan beide kanten met de olijfolie en bestrooi met gedroogde oregano en basilicum naar smaak. Verdeel over bakplaten en rooster 30 minuten in de oven, halverwege keren.
Stoof de spinazie in een pan met het water tot het zacht is. Laat uitlekken in een zeef.
Vet een braadpan in, beleg met een enkele laag aubergineplakken, voeg vervolgens ¼ van de Heinz Tomato Frito en ¼ van de spinazie toe. Herhaal dit en eindig met aubergineplakken. Schep de bechamelsaus over de laatste laag aubergine heen en verdeel de mozzarella en parmezaan gelijkmatig erover.
Bak de ovenschotel 30-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
serveertip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 aubergines
50 g Parmezaanse kaas
4 el milde olijfolie
1 el gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
400 g verse spinazie
50 ml water
350 ml Heinz tomato frito
150 ml bechamelsaus
100 g geraspte mozzarella
Dit heb je nodig
bakplaten
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)