Ovengroenten winter
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 1/2 cm dik en schil ze. Snijd de plakken in blokjes van 1 1/2 cm. Schil de wortels en snijd ze ook in blokjes van ca. 1 1/2 cm. Snijd de sjalotten in de lengte in vieren.
Meng in de braadslede de groenten met de olie en het zout. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en zet hem op het rooster in het midden van de oven. Rooster de groenten 25 minuten. Verwijder het folie en rooster de groenten in nog ca. 20 min. lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds 2 keer om. Lekker bij o.a. rollade, gestoofde runderlappen en hachee.
Ovengroenten winter
bijgerecht
null personen
150 kcal
10 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 1/2 cm dik en schil ze. Snijd de plakken in blokjes van 1 1/2 cm. Schil de wortels en snijd ze ook in blokjes van ca. 1 1/2 cm. Snijd de sjalotten in de lengte in vieren.
Meng in de braadslede de groenten met de olie en het zout. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en zet hem op het rooster in het midden van de oven. Rooster de groenten 25 minuten. Verwijder het folie en rooster de groenten in nog ca. 20 min. lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds 2 keer om. Lekker bij o.a. rollade, gestoofde runderlappen en hachee.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kleine knolselderij
500 g winterwortels
6 sjalotten
4 el olijfolie
1½ tl zeezout
Dit heb je nodig
ruime braadslede bekleed met bakpapier