Spinazie met champignons
Bijgerecht vól smaken: aardse champignons, hartige Parmezaanse kaas. Perfect bij de zachte spinazie!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 6 min. uit. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de champignons en de knoflook in plakjes. Fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de champignons toe en bak 5 min.
Verhit een andere koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng in een schaal met de champignons en het spek. Schaaf de kaas erover en serveer.
Spinazie met champignons
Bijgerecht vól smaken: aardse champignons, hartige Parmezaanse kaas. Perfect bij de zachte spinazie!
bijgerecht
null personen
220 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 6 min. uit. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de champignons en de knoflook in plakjes. Fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de champignons toe en bak 5 min.
Verhit een andere koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng in een schaal met de champignons en het spek. Schaaf de kaas erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g gerookt ontbijtspek
1 teen knoflook
250 g kastanjechampignons
600 g spinazie (gewassen)
50 g Parmigiano Reggiano