Quiche met pestogehakt
Ieder z'n eigen schaaltje, daar begint dit feestje al mee. Alvast een beetje proeven... Wat heerlijk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en roerbak de groenten hierin in ca. 4 min. beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de melk, kaas en breng op smaak met de chilipeper en zout. Schep de groenten erdoor en vul de schaaltjes. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
Verhit vlak voordat de taartjes gaar zijn de rest van de olie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de pesto en het water toe en bak het gehakt nog 2 min. Breng op smaak met chilipeper en zout. Zet de schaaltjes op een bord. Lepel het gehakt erover.
Pesto maken
Instructievideo - 04:35 min.
Quiche met pestogehakt
Ieder z'n eigen schaaltje, daar begint dit feestje al mee. Alvast een beetje proeven... Wat heerlijk!
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en roerbak de groenten hierin in ca. 4 min. beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de melk, kaas en breng op smaak met de chilipeper en zout. Schep de groenten erdoor en vul de schaaltjes. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
Verhit vlak voordat de taartjes gaar zijn de rest van de olie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de pesto en het water toe en bak het gehakt nog 2 min. Breng op smaak met chilipeper en zout. Zet de schaaltjes op een bord. Lepel het gehakt erover.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
400 g verse Italiaanse roerbakgroente
4 middelgrote eieren
150 ml halfvolle melk
50 g geraspte belegen kaas
½ tl gemalen chilipeper
450 g mager rundergehakt
3 el pesto alla Genovese
2 el kraanwater
Dit heb je nodig
een persoons ovenschaaltjes