Pesto-pennetaart met rucola
bewaar
bewaar

Pesto-pennetaart met rucola

Pasta pesto fan? Maak 'm eens op deze manier! Zullen de kinderen ook leuk vinden.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Bekleed ondertussen de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de roerbakgroente 3 min. Klop ondertussen de eieren los met de crème fraîche en pesto. Schep samen met de roerbakgroente door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel over de taart. Bak de taart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Meng ondertussen de rucola met de rest van de olie en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de pesto-pennetaart met de rucolasalade.

combinatietipLekker om de taart met basilicumblaadjes te bestrooien voor een extra smaakaccent.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pesto-pennetaart met rucola

Pasta pesto fan? Maak 'm eens op deze manier! Zullen de kinderen ook leuk vinden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig