Japans tempuragehakt
Aan de slag
Kneed het gehakt met de gember en naar smaak zout en peper heel stevig door elkaar. Vorm kleine balletjes en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Meng voor de dip sojasaus met sesamolie en sherry.
Verhit de frituurolie tot 170 C. Bereid van de tempuramix een beslag volgens de aanwijzingen.
Wentel de helft van de gehaktballetjes door het beslag en laat ze in de olie glijden. Bak de balletjes in ca. 3 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier.
Serveer de tempuraballetjes met het dipsausje.
Japans tempuragehakt
voorgerecht
null personen
300 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kneed het gehakt met de gember en naar smaak zout en peper heel stevig door elkaar. Vorm kleine balletjes en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Meng voor de dip sojasaus met sesamolie en sherry.
Verhit de frituurolie tot 170 C. Bereid van de tempuramix een beslag volgens de aanwijzingen.
Wentel de helft van de gehaktballetjes door het beslag en laat ze in de olie glijden. Bak de balletjes in ca. 3 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier.
Serveer de tempuraballetjes met het dipsausje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gehakt
1 el verse gember
2 el sojasaus
2 tl sesamolie
2 el medium dry sherry
0 frituurolie
1 pakje tempuramix
Dit heb je nodig
frituurpan