Amandelcrèmes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop met een garde de slagroom, crème fraîche, eieren, suiker en griesmeelpudding door elkaar.
Verdeel de helft van het amandelschaafsel en de frambozen over de schaaltjes. Schenk het beslag erover en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de amandelcrèmes in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer lauw of koud.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Amandelcrèmes
nagerecht
null personen
550 kcal
10 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop met een garde de slagroom, crème fraîche, eieren, suiker en griesmeelpudding door elkaar.
Verdeel de helft van het amandelschaafsel en de frambozen over de schaaltjes. Schenk het beslag erover en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de amandelcrèmes in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer lauw of koud.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bakje amandelschaafsel
1 beker slagroom
1 bekertje crème fraîche
2 eieren
50 g witte basterdsuiker
1 pakje griesmeelpudding
½ doosje frambozen
Dit heb je nodig
4 ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm), ingevet