Chocoladerol
Aan de slag
Vet de ovenplaat in met boter en bedek met bakpapier. De boter zorgt ervoor dat het papier goed blijft plakken.
Zet een pan kokend water op het vuur. Doe de espresso en de boter in een vuurvaste kom en zet deze op de pan met kokend water. Breek de chocolade hierboven en laat au bain-marie smelten. Roer regelmatig.
Doe het eiwit in een schone, vetvrije kom en klop stijf met een mixer.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop in een andere kom de eidooiers met de basterdsuiker tot een lichte crème. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade aan het eigeelmengsel toe. Schep het eiwit in drie porties door de crème. Schep het beslag in een plak van 2-3 cm dik op de bakplaat en bak in ca. 25 min. gaar. Het beslag blijft vrij zacht, maar mag niet vloeibaar zijn (platte cake). Laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Bestrooi de cake met poedersuiker. Keer om op een nieuw vel bakpapier en verwijder voorzichtig het oude vel bakpapier. Klop de slagroom met de vanillesuiker. Verdeel de slagroom erover en bestrooi met frambozen. Rol met behulp van het bakpapier voorzichtig op. Strooi er wat extra poedersuiker over en snijd aan tafel in acht plakken.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocoladerol
nagerecht
null personen
375 kcal
30 min. bereiden
145 min. wachten
Aan de slag
Vet de ovenplaat in met boter en bedek met bakpapier. De boter zorgt ervoor dat het papier goed blijft plakken.
Zet een pan kokend water op het vuur. Doe de espresso en de boter in een vuurvaste kom en zet deze op de pan met kokend water. Breek de chocolade hierboven en laat au bain-marie smelten. Roer regelmatig.
Doe het eiwit in een schone, vetvrije kom en klop stijf met een mixer.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop in een andere kom de eidooiers met de basterdsuiker tot een lichte crème. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade aan het eigeelmengsel toe. Schep het eiwit in drie porties door de crème. Schep het beslag in een plak van 2-3 cm dik op de bakplaat en bak in ca. 25 min. gaar. Het beslag blijft vrij zacht, maar mag niet vloeibaar zijn (platte cake). Laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Bestrooi de cake met poedersuiker. Keer om op een nieuw vel bakpapier en verwijder voorzichtig het oude vel bakpapier. Klop de slagroom met de vanillesuiker. Verdeel de slagroom erover en bestrooi met frambozen. Rol met behulp van het bakpapier voorzichtig op. Strooi er wat extra poedersuiker over en snijd aan tafel in acht plakken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g boter
100 ml espressokoffie
1 reep pure chocolade
5 eieren
175 g witte basterdsuiker
0 poedersuiker
1 beker slagroom
3 zakjes vanillesuiker
2 bakjes frambozen
Dit heb je nodig
ovenplaat (ca. 32 x 32 cm), bakpapier