Chocoladerol met aardbeien
Als pronkstuk tijdens een feestdiner, als luchtig toetje na een zomerse maaltijd: dit overheerlijke nagerecht kan áltijd!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren in twee kommen. Voeg de basterdsuiker en de helft van de vanillesuiker toe aan de eidooiers. Klop het mengsel met een handmixer lichtgeel en luchtig. Zeef de cacao boven de eidooiers en spatel dat er voorzichtig door. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel dat door de eidooiers. Verdeel het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid gelijkmatig uit.
Bak 20 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukjes, houd 8 aardbeien achter voor garnering. Klop de slagroom stijf met de rest van de vanillesuiker.
Neem de bakplaat uit de oven en laat de cake 15 min. afkoelen. Keer om op een nieuw stuk bakpapier en verwijder voorzichtig het bakpapier van de cake. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocoladestukjes smelten (au bain-marie). Laat geen water bij de chocolade komen, want dan gaat deze schiften.
Bestrijk de cake met de gesmolten chocolade en laat een beetje stollen. Bestrijk de cake met 2/3 deel van de slagroom en verdeel de stukjes aardbei erover.
Rol in de lengte op, bestrooi met poedersuiker, maak toefjes met de rest van de slagroom met een slagroomspuit en garneer met de achtergehouden aardbeien.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocoladerol met aardbeien
Als pronkstuk tijdens een feestdiner, als luchtig toetje na een zomerse maaltijd: dit overheerlijke nagerecht kan áltijd!
nagerecht
null personen
545 kcal
40 min. bereiden
20 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren in twee kommen. Voeg de basterdsuiker en de helft van de vanillesuiker toe aan de eidooiers. Klop het mengsel met een handmixer lichtgeel en luchtig. Zeef de cacao boven de eidooiers en spatel dat er voorzichtig door. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel dat door de eidooiers. Verdeel het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid gelijkmatig uit.
Bak 20 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukjes, houd 8 aardbeien achter voor garnering. Klop de slagroom stijf met de rest van de vanillesuiker.
Neem de bakplaat uit de oven en laat de cake 15 min. afkoelen. Keer om op een nieuw stuk bakpapier en verwijder voorzichtig het bakpapier van de cake. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocoladestukjes smelten (au bain-marie). Laat geen water bij de chocolade komen, want dan gaat deze schiften.
Bestrijk de cake met de gesmolten chocolade en laat een beetje stollen. Bestrijk de cake met 2/3 deel van de slagroom en verdeel de stukjes aardbei erover.
Rol in de lengte op, bestrooi met poedersuiker, maak toefjes met de rest van de slagroom met een slagroomspuit en garneer met de achtergehouden aardbeien.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 eieren
200 g witte basterdsuiker
4 zakjes vanillesuiker
50 g cacaopoeder
500 g verse aardbeien
500 ml verse slagroom
400 g chocolade puur
3 el poedersuiker om te bestuiven
Dit heb je nodig
handmixer
bakpapier
slagroomspuit