Kalkoen fricassee
Aan de slag
Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de kalkoen in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Voeg de rest van de boter toe en fruit de sjalot 4 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn en de kookroom erbij. Laat de saus op laag vuur indikken en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kalkoen weer toe en warm nog 2 min. door. Lekker met aardappelgratin en haricots verts.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Kalkoen fricassee
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de kalkoen in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Voeg de rest van de boter toe en fruit de sjalot 4 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn en de kookroom erbij. Laat de saus op laag vuur indikken en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kalkoen weer toe en warm nog 2 min. door. Lekker met aardappelgratin en haricots verts.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kalkoenfilet
50 g boter
2 sjalotten
1 teen knoflook
1 bakje champignons
2 el bloem
150 ml droge witte wijn
1 flesje kookroom