Hartige cupcake met peterseliecrème
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de openingen van de muffinvorm. Houd 1 el pompoenpitten apart voor garnering. Rooster de rest van de pompoenpitten met het sesamzaad en de zonnebloempitten in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verwarm de melk in een steelpannetje tot lauwwarm. Klop de boter los met een mixer. Voeg de eieren en peper en zout naar smaak toe. Klop het bakmeel en de melk erdoor. Snijd 4 takjes peterselie fijn en roer met de geroosterde zaden door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm en laat vervolgens in ca. 2 uur buiten de vorm verder afkoelen.
Houd 12 kleine plukjes peterselie achter voor garnering en pureer de rest met 1/2 pakje roomkaas en de knoflook met de staafmixer zo fijn mogelijk. Schep door de rest van de roomkaas en roer tot een egale massa. Rasp de gele schil van 1 citroen fijn en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe aan het roomkaasmengsel en voeg 1 el citroensap en peper en zout naar smaak toe. Rasp de andere citroen grof. Bestrijk de afgekoelde cupcakes met het roomkaasmengsel en garneer met de pompoenpitten, het grove citroenrasp en de plukjes peterselie.
Hartige cupcake met peterseliecrème
nagerecht
null porties
290 kcal
65 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de openingen van de muffinvorm. Houd 1 el pompoenpitten apart voor garnering. Rooster de rest van de pompoenpitten met het sesamzaad en de zonnebloempitten in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verwarm de melk in een steelpannetje tot lauwwarm. Klop de boter los met een mixer. Voeg de eieren en peper en zout naar smaak toe. Klop het bakmeel en de melk erdoor. Snijd 4 takjes peterselie fijn en roer met de geroosterde zaden door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm en laat vervolgens in ca. 2 uur buiten de vorm verder afkoelen.
Houd 12 kleine plukjes peterselie achter voor garnering en pureer de rest met 1/2 pakje roomkaas en de knoflook met de staafmixer zo fijn mogelijk. Schep door de rest van de roomkaas en roer tot een egale massa. Rasp de gele schil van 1 citroen fijn en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe aan het roomkaasmengsel en voeg 1 el citroensap en peper en zout naar smaak toe. Rasp de andere citroen grof. Bestrijk de afgekoelde cupcakes met het roomkaasmengsel en garneer met de pompoenpitten, het grove citroenrasp en de plukjes peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el pompoenpitten
2 el sesamzaad
2 el zonnebloempitten
5 el volle melk
125 g boter
3 eieren
225 g zelfrijzend bakmeel
1 zakje peterselie
3 pakjes verse roomkaas
½ teen knoflook
2 citroenen
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 openingen, 12 papieren cakevormpjes, staafmixer